Mainos
Mainos

Villin lännen taistelunäytöksessä kohtalokas virhe: Aidot luodit haavoittivat kahta

Kuuluisan tulitaistelun lavastaminen turistinäytöksessä epäonnistui pahasti Yhdysvaltain Arizonan historiallisessa Tombstonen pikkukaupungissa.

Näyttelijän käyttämässä aseessa olikin oikeita luoteja, joista sai osuman yksi näyttelijä ja yksi katsoja, joka ei kuitenkaan halunnut hoitoa vammaansa. Näyttelijä kiidätettiin sairaalaan.

Onnettomuus tapahtui sunnuntaina, kun näyttelijöistä yksi saapui myöhässä paikalle, eikä ehtinyt tarkistuttaa asettaan.

– Kun Tom Carter laukaisi aseensa, Ken Curtis lysähti maahan, kertoi Bob Randall kaupungin poliisista AFP:lle.

Randallin mukaan laukaus osui nivusten tienoille. Näyttelijä vietiin sairaalaan ja leikattiin heti sunnuntaina. Hänen odotettiin pääsevän sairaalasta jo seuraavana päivänä.

Toisen osuman sai näytöstä katsomassa ollut nainen, jota luoti hipaisi kaulasta mutta joka ei kaivannut hoitoa. Lisäksi luodinreikiä tuli lähirakennuksiin.

Paikalla oli noin tuhat katsojaa.

Randallin mukaan taistelunäytökset pikkukaupungissa on keskeytetty tutkinnan ja turvallisuussääntöjen päivittämisen ajaksi. Hänen mukaansa oikeilla luodeilla ampunut näyttelijä ei osaa sanoa, mistä luodit häneen aseeseensa ilmestyivät. Asiaa selvitetään parhaillaan.

Tombstone on turistien suosima kaupunki, joka on kunnostettu näyttämään vanhalta villin lännen kaupungilta. Se tunnetaan parhaiten Tombstonen taistelusta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme