Mainos
Mainos

Vilna valmistautuu 1000 -vuotissyntymäpäiviinsä

Vuoden valmistelut ovat jo pitkällä. Liettuan matkailuneuvonta uskoo kulttuurivuoden lisäävän Liettuaan matkaavien määrää 30 prosentilla.

Liettuan pääkaupunki Vilna täyttää tuhat vuotta vuonna 2009. Se on tuolloin myös Euroopan kulttuuripääkaupunki yhdessä Itävallan Linzin kanssa.

Tuplajuhlan ansiosta kulttuurivuoden valmistelut ovat jo pitkällä. Ohjelmiston tavoitteena on näyttää, että kulttuuri on Vilnassa keskeinen osa jokaisen kaupunkilaisen elämänmenoa.

Vilnassa järjestetään jo tänä vuonna monia kulttuurivuoteen liittyviä tapahtumia. Sellaisia ovat muun muassa Katumuusikoiden päivä, Taiteiden yö ja Lux-valofestivaali.

Vilna haluaa kiinnittää matkailijoiden huomion myös maan kulttuuriperintöön ja monipuoliseen arkkitehtuuriin. Liettuan matkailuneuvonta uskoo kulttuurivuoden lisäävän Liettuaan matkaavien määrää 30 prosentilla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme