Mainos
Mainos

Vinkkipuhelin paljastaa: Isis on kääntänyt katseensa nuoriin naisiin

Ranskassa on havaittu, että terroristijärjestö Isis kohdentaa viestintäänsä nyt enemmän naisiin kuin miehiin. Havainto perustuu vinkkipuhelimeen tulleisiin vihjeisiin, kertoo The Local.

Ranskassa perustettiin vinkkipuhelin terrorismiepäilyihin liittyen huhtikuussa 2014. Linjalle on tullut sen jälkeen yli 3600 yhteydenottoa, joista suurin osa on lapsistaan huolestuneilta vanhemmilta. Yhteydenotot koskevat muun muassa pelkoja siitä, että lapsia houkutellaan lähtemään Isisin riveihin Syyriaan tai Irakiin.

Maaliskuussa vinkkipuhelimeen tulleissa yhteydenotoissa huomattiin merkittävä muutos: suurin osa vihjeistä koski nuoria naisia. Maaliskuun aikana soitetuista vihjeistä 135 liittyi naisiin ja 126 miehiin.

Muutoksen on arveltu johtuvan siitä, että Isis on alkanut suunnata propagandaansa erityisesti naisille.

Terrorismia tutkivan pariisilaiskeskuksen puheenjohtaja Jean-Charles Brisard ei ole yllättynyt muutoksesta.

– Ranskassa on monia naisia, joita lähtö houkuttaa humanitäärisistä syistä, Brisard kommentoi The Localille.

– Ranskalaisyleisölle tehdyssä propagandassa näytetään kärsiviä naisia ja lapsia, ja tällaiset kuvat vetoavat enemmän naisiin kuin miehiin.

Brisard huomauttaa myös, että vaikka Isisin videot on tuotettu lähes Hollywood-elokuvien tyyliin, ne eivät sisällä paljoakaan itse taisteluja tai viittauksia uskontoon.

–Mielestäni silmiinpistävää on se, että he käyttävät länsimaisia arvoja houkutellakseen ihmisiä riveihin.


Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot