Mainos
Mainos

Viranomaiset: Kiinan bentseeni saapunut Venäjälle

Songhuajokeen pääsi sata tonnia bentseeniä ja nitrobentseeniä kaksi viikkoa sitten, kun lähellä jokea sijaitsevassa kemiantehtaassa tapahtui räjähdys. Nyt myrkyt ovat saavuttaneet Venäjän.

Koillis-Kiinassa jokeen päässyt bentseeni on saapunut Venäjälle, kertovat Venäjän ympäristöviranomaiset. Viranomaisten mukaan Amurjoesta otetut testit osoittavat, että myrkkytaso on tavanomaista korkeampi.

Tason odotetaan nousevan merkittävästi tulevien päivien aikana, sanoi Venäjän luonnonvaroja hallinnoivan viraston edustaja.

Kiina esitti viikonloppuna virallisen anteeksipyynnön Venäjälle kemikaalivuodon takia. Saastunut Songhuajoki yhtyy Amurjokeen, jonka vettä käyttää yli puolitoista miljoonaa venäläistä.

Songhuaan pääsi sata tonnia bentseeniä ja nitrobentseeniä kaksi viikkoa sitten, kun lähellä jokea sijaitsevassa kemiantehtaassa tapahtui räjähdys.

Koilliskiinalaisen Harbinin kaupungin miljoonat asukkaat joutuivat selviämään ilman vesijohtovettä useita päiviä saastumisen vuoksi. Paikalliset viranomaiset vakuuttivat kuitenkin maanantaina, että vesijohtovettä voi jälleen juoda.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme