Mainos
Mainos

Viranomaiset: Venäjä tuhonnut yli 650 tonnia ruokaa

Venäjä on tuhonnut tämän kuun aikana yhteensä 654 tonnia takavarikoituja elintarvikkeita, ilmoittavat Venäjän viranomaiset. Tuhotun, laittomasti maahantuodun ruoan määrästä kertoi uutistoimisto Interfax.

Jo aiemmin on uutisoitu, että Venäjä alkoi hävittää lännestä salakuljetettua ruokaa 6. elokuuta. Tuolloin jyrättiin maahan Länsi-Venäjällä Belgorodin alueella tonneittain juustoa, jonka uskottiin olleen peräisin EU:n alueelta.

Presidentti Vladimir Putin määräsi asetuksella hävitettäväksi ruoan, joka on tuotu Venäjälle länsimaihin kohdistuvan tuontikiellon vastaisesti. Ruokaa on kuljetettu lännestä Venäjälle sen naapurimaiden kautta.

Päätös tuhota elintarvikkeita on kyseenalaistettu, koska miljoonilla venäläisillä on vaikeuksia saada rahat riittämään ruokaan. Köyhyysrajan alapuolella elävien määrä Venäjällä on kasvanut.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme