Mainos
Mainos

Viranomaisia pakoillut Meksikon ex-kuvernööri jäi kiinni Italiassa – syytetään miljoonien lahjuksista

Entistä kuvernööriä syytetään muun muassa huumeiden salakuljetuksesta ja rahanpesusta. 

Tomas Yarrington on ollut syytettynä vuodesta 2013. Hänen on syytetty ottaneen lahjuksia miljoonien dollarien arvosta yhdeltä Meksikon suurimmalta huumekartellilta ja muilta huumekauppiailta.

Yarrington on kuulunut presidentti Enrique Penan PRI-puolueeseen, ja hän toimi Tamaulipasin osavaltion kuvernöörinä vuosina 1999–2005. Useita saman puolueen jäseniä on syytetty korruptiosta. Yarrington erotettiin puolueesta vuonna 2012. 

Yhdysvaltain viranomaisten mukaan Yarrington olisi ottanut lahjuksia vastaan vuodesta 1998, kertoo uutistoimisto Reuters. Tähän aikaan Yarrington toimi Matamorosin kaupungin pormestarina Meksikon ja Yhdysvaltain rajan tuntumassa. 

Meksikon viranomaiset ovat kiitelleet kiinniotosta kansainvälisen rikospoliisijärjestö Interpolin yhteistyötä, mikä heidän mukaansa mahdollisti myös Yarringtonin kiinnioton. 

Yarrington jäi kiinni Italiassa sunnuntaina, ja hänet lähetettäneen Meksikoon muutaman päivän sisällä. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme