Mainos
Mainos

Viranomaisten haaviin jäi erikoinen lasti Kiinassa – lihaa 1970-luvulta

Kiinan viranomaisten haaviin jäi 100 000 tonnia salakuljetettua lihaa, josta osa on yli 40 vuotta vanhaa, kertoo Kiinan valtiollinen media.

Jäädytetyn ja pilaantuneen lihalastin arvo on noin 300 miljardia renminbiä eli noin 445 miljoonaa euroa. Valtava lasti löydettiin kansallisessa ratsiassa. Suurin osa lihasta löytyi Hunanin provinssista, jossa lasti sisälsti naudanlihaa, kanankoipia ja ankkaa.

– Se haisi pahalle ja melkein oksensin, kun avasin oven, kertoo viranomainen Hunanin provinssista AFP:lle.

Osa löydetystä lihasta on sulatettu kertaalleen ja sitten jäädytetty uudelleen. 

Salakuljetusta vastaan työskentelevä viranomainen Yang Bon on kerrottu sanovan, että ruoka on usein kuljetettu tavallisessa kulkuneuvossa kylmäauton sijaan.

– Ruoka on siis usein sulatettu moneen kertaan ennen kuin se päätyy asiakkaalle, Yang sanoi.

Viranomaiset uskoo, että liha on kuljetettu Kiinaan Hongkongin ja Vietnamin kautta, ja sen arvellaan olevan peräisin Brasiliasta ja Intiasta.

Valtiollisen median mukaan ratsian kohteena oli 21 rikollisjengiä. Tapauksesta on yksin Hunanin provinssissa pidätetty 20 ihmistä.

China Dailyn mukaan viranomaiset Guangxin alueella ovat saivat selville, että liha on peräisin 1970-luvulta.

Kiinan heikot elintarvikestrandardit ovat tehneet ruuan turvallisuudesta suuren huolen. 

Tapauksesta ovat uutisoineet esimerkiksi Reuters ja BBC.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme