Mainos
Mainos

Virheellinen ampumisväite lietsoi USA:n rotujännitteitä

Yhdysvalloissa Baltimoressa virheellinen uutisointi kasvatti hetkellisesti jännitteitä poliisin ja mielenosoittajien välillä maanantaina.

Mellakkapoliisi otti yhteen kaduille kerääntyneen noin sadan protestoijan kanssa, kun Fox News -uutiskanava kertoi, että poliisi olisi jälleen ampunut mustaa miestä Baltimoressa.

Poliisi kiisti tiedon välittömästi. Todellisuudessa poliisi oli vain pidättänyt miehen, jonka käsiase oli lauennut vahingossa pidätyksen yhteydessä. Mies ei ollut loukkaantunut.

Fox pahoitteli virheellistä uutisointiaan, joka perustui sen toimittajan havaintoihin. Hän oli nähnyt miehen pakenevan poliisia ja kuullut laukauksen, muttei ollut nähnyt ampumista.

Mielenosoitukset Baltimoressa ovat jatkuneet jo viikkoja mustan 25-vuotiaan Freddie Grayn kuoleman takia. Gray pidätettiin 12. huhtikuuta, ja hän kuoli viikon kuluttua sairaalassa. Kuusi poliisia saa syytteen miehen kuolemasta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme