Mainos
Mainos

Virkamies kolumbialaisisän kidutusväitteistä: Eurooppaan suhtaudutaan varauksella

Kolumbialaisen isän väitteet poikansa kidutuksesta Helsingissä saattavat johtua varauksellisesta suhtautumisesta rikkaiden länsimaiden viranomaisiin.

Kolumbialainen 26-vuotias Sergio Becerra kuoli poliisiputkassa Helsingissä viime kesäkuussa. Poliisin mukaan kyseessä oli itsemurha. Becerran vanhemmat puolestaan väittävät, että Suomen poliisi olisi kiduttanut heidän poikaansa.

Isän väitteiden mukaan Suomessa esiintyy poikkeuksellisen paljon muukalaisvastaisuutta latinalaisamerikkalaisia henkilöitä kohtaan.

Suomen suurlähetystön Bogotan yhteystomiston johtava virkamies Hannu Ripatti toteaa MTV Uutisille, että on vaikea antaa varmaa vastausta siihen, liittyvätkö isän syytökset pelkkiin ennakkoluuloihin Suomea kohtaan.

-Kolumbialaiset ja monet muutkin Latinalaisen Amerikan maiden kansalaiset suhtautuvat varauksellisesti "rikkaan pohjoisen" (Eurooppa, Pohjois-Amerikka) maahantuloviranomaisiin ja poliisiin. Tämä johtuu osittain laittoman siirtolaisuuden perinnöstä. Tällä on todennäköisesti ollut oma merkityksensä, arvelee Ripatti.

Sergio Becerran kuolema on Ripatin mukaan ollut esillä kolumbialaisessa lehdistössä pari kertaa.

- Ensin asia oli esillä kesällä, jolloin uutinen ei ollut läheskään kaikissa medioissa. Nyt viimeksi noin viikko sitten juttu ylsi jopa etusivulle, tosin pienenä uutisena.

Kuolleen nuorukaisen isä järjesti puolitoista viikkoa sitten Suomen suurlähetystön edustalla Bogotassa mielenilmauksen, jossa hän vaatii tarkkaa selvitystä kuolemaan johtaneista tapahtumista.

Ripatti kertoo, että hän ei ollut itse paikalla mielenilmauksen aikaan. Toimistorakennuksen vartiomiesten mukaan paikalla oli ollut yhteensä parikymmentä protestoijaa.

Ripatti kertoo, että hän on ehdottanut kuolleen pojan perheen edustajalle tapaamista asian selvittämiseksi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme