Mainos
Mainos

Virkaslangi halutaan kitkeä briteissä

Brittiläinen alueviranomaisten liitto LGA (Local Government Association) haluaa lopun virkamiesten ja poliitikkojen tyhjälle slangille eli jargonille.

LGA on laatinut listan kahdestasadasta sanasta, joita julkishallinnon kannattaa välttää. Lista lähetetään paikallishallinnon viranomaisille ympäri maata.

Vastenmielisimpiin termeihin kuuluvat LGA:n mukaan muun muassa "best practise" ("parhaat käytännöt") ja "benchmarking". "Menojen prioriteettien vääristymisen" sijaan tulisi sanoa, että ihmisten tarpeita ei oteta huomioon.

- Valtuustojen tehtävänä ei ole vain tarjota paikallisille vastinetta rahoistaan. Heidän pitää myös kertoa, mitä ihmiset verorahoillaan saavat, sanoo LGA:n puheenjohtaja Margaret Eaton Reutersille.

Etenkin talouskriisin aikaan on olennaista kertoa selkeästi veronmaksajille näiden mahdollisuuksista turhien vararikkojen välttämiseksi, Eaton huomauttaa.

(MTV3-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme