Mainos
Mainos

Viro aikoo korottaa alkoholi- ja tupakkaveroja

Alkoholijuomien verotus on Virossa nyt EU:n minimitasolla.

Viro kaavailee ensi vuonna korotuksia tupakan ja alkoholin verotukseen, pääministeri Andrus Ansip kertoi parlamentin kyselytunnilla.

- Vakaa käsitykseni on, että vuonna 2008 sekä alkoholin että tupakkatuotteiden verotusta on syytä nostaa, Ansip sanoi.

Yksi peruste tälle on Ansipin mukaan se, että myös Latvia suunnittelee verotuksen kiristämistä. Jos Viro ei seuraa perässä, on vaarana, että latvialaiset ryhtyvät rahtaamaan tupakkaa ja alkoholia naapurimaasta.

Alkoholijuomien verotus on Virossa nyt EU:n minimitasolla. Ansip ei täsmentänyt, kuinka isoa korotusta siihen kaavaillaan.

Tupakkatuotteiden verotus on ollut määrä nostaa Virossa EU-minimiin vasta vuonna vuonna 2010.

Jos korotus tehdäänkin jo ensi vuonna, nyt 25 kruunua (1,6 euroa) maksava savukeaski kallistuu Virossa 40-45 kruunuun, Postimees-lehti laski.

Vanhanen hyvillään Viron viinaveron kiristysaikeista

Hallitusneuvottelujen vetäjä Matti Vanhanen (kesk.) pitää Viron aikomusta kiristää alkoholiverotusta hyvin myönteisenä Suomen näkökulmasta. Vanhasen mukaan päätös antaisi Suomelle liikkumatilaa oman alkoholiverotuksensa järjestämisessä.

Vanhanen muistuttaa, että Viron alkoholin hinta on ollut päätekijä silloin kun mietitään sitä, mikä on oikea hinta Suomessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme