Mainos
Mainos

Viro haluaa kieltää viinan yömyynnin koko maassa

Viron talous- ja viestintäministeriö perustelee myyntirajoitusten tiukentamista alkoholin kulutuksen kasvulla, ja öisen viinaturismin lisääntymisellä vapaan viinan alueille.

Viron talous- ja viestintäministeriö esittää alkoholin yömyynnin kieltämistä koko maassa. Ministeriön eilen tekemän esityksen mukaan alkoholia saisi myydä esimeriksi kaupoissa ja huoltoasemilla vain kello 8-23. Kielto ei koskisi ravintoloita.

Nykyisin alkoholin myynnistä yöaikaan päättävät paikalliset viranomaiset. Esimerkiksi Tallinnassa viina ei saa myydä öisin. Yömyynti on kielletty Virossa kaikkiaan noin 50 paikkakunnalla.

Ministeriö perustelee myyntirajoitusten tiukentamista alkoholin kulutuksen kasvulla, ja öisen viinaturismin lisääntymisellä vapaan viinan alueille.

Alkoholin yömyynnin kieltämistä on jo pohdittu Viron parlamentissa. Samansisältöisen lakiesityksen käsittely kuitenkin keskeytettiin viime vuoden kesäkuussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme