Mainos
Mainos

Viro kaavailee pakkorahaa rikollisilta

Viron oikeusministeriö suunnittelee asetusta, jonka mukaan rikokseen syyllistyneiltä perittäisiin aina varsinaisen rangaistuksen ohella ns. pakkoraha. Se käytettäisiin rikoksen uhrien vahinkojen korvaamiseen.

Oikeusministeri Paul Varulin mukaan maksun joutuvat maksamaan kaikki tuomitut. Maksu ei ole mikään rangaistus, vaan varsinainen tuomio tulee sen päälle, hän sanoo. Varulin mukaan rikokset luokiteltaisiin kolmeen eri luokkaan. Näihin syyllistyneiltä perittäisiin 1250, 875 tai 625 kruunua rikoksen vakavuuden mukaan.

Kaikilta rikollisilta ei pakko-ottoa saada, mutta kun noin kolme neljännestä oikeusistuimissa tuomituista saa sovittaa rikoksensa vankilan muurien ulkopuolella, heiltä on mahdollisuus periä rahat, Varul sanoo.

Valtio käyttäisi suunnitelman mukaan rahat korvauksina rikoksen uhreille aina 50000 kruunuun saakka. Säädös on tarkoitus liittää jo valtion ensi vuoden talousarvioon ja korvausten maksaminen alkaa vuonna 2000.
(STT-Eta)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme