Mainos
Mainos

Viro nosti alkoholiveroa – nyt suomalaiset matkaavat viinanhakumatkoille Latviaan

Suomalaisten viinanhakumatkat suuntautuvat yhä enemmän Virosta Latvian puolelle. Rajaseudulle on noussut myymälöitä, jotka myyvät alkoholia vielä paljon virolaisia halvemmalla.

Ajomatkaa kertyy lisää pari sataa kilometriä, mutta se ei tunnnu haittaavan tahtia. Esimerkiksi Latvian rajalle Valkaan on Tallinnasta matkaa noin 230 kilometriä.

Virolaisten omistama myymälä on toiminut siellä nyt puoli vuotta ja menestys on ollut huikea. Parin viikon päästä avataan myymälä myös Iklaan lähelle Pärnua, jonka nimi Latviassa on Ainazi.

Pärnu sijaitsee vain noin 50 kilometrin päässä. Iklan suosion odotetaan olevan vieläkin kovempi, koska se on via Baltica reitin varrella.

Suunnitteilla majoituspalveluita ostosmatkalaisille

Latvian alkoholimyynti lähti nousuun samaan aikaan, kun Viro nosti alkoholiveroaan. Lisää veronkorotuksia on suunnitteilla ja tämä sataa suoraan Latvian puolen kauppiaiden laareihin. Latvian puolella kauppiaat pystyvät myymään jo nyt 15-20 prosenttia halvemmalla kuin Virossa.

Pääosa asiakkaista on virolaisia. Suomalaisten osuus on tällä hetkellä jo noin viidennes, ja se kasvaa kovaa vauhtia. Suunnittelilla on jopa majoituspalveluita janoisille matkaajille.

– Suomalaiset saapuvat tänne buseilla, minibusseilla, pakettiautoilla ja henkilöautoilla ja ostavat huomattavasti suurempia eriä kuin mitä keskimääräisesti ostetaan, kertoo myymäläjohtaja Meelis Reiljan.

– Noin 600 neliön kokoinen myymälä on varsinkin viikonloppuisin ääriään myöten täynnä ja usein varasto myydään tyhjäksi viikonlopun aikana. Suosituimpia tuotteita ovat vodka ja oluet.

– Odotamme kovasti kesälomien alkamista. Meidän ei ole tarvinnut kovasti mainostaa, sillä sana edullisista alkoholijuomista on levinnyt nopeasti muun muassa internetin välityksellä, kertoo Reiljan.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme