Mainos
Mainos

Viro odottaa kesäturisteja taantumasta huolimatta

Tallinnan Vanhankaupungin terasseilla riitti turisteja viime kesänä. (Lehtikuva)

Laivayhtiöiden mukaan Tallinnaan matkaavien suomalaisturistien määrä on kasvanut alkuvuonna. Hyvät laiva- ja hotellitarjoukset ovat saaneet väen liikkeelle.

Virossa lasketaan, että taloustilanne vähentää kaukomatkailua mutta ei lähimatkailua. Niinpä turisteja odotetaan naapurimaista yhtä paljon kuin viime vuonnakin.

- Uskomme, että ainakin Suomesta ja Venäjältä tulee turisteja, koska meillä on hyvät edellytykset siihen. Ja toivomme myös enemmän ruotsalaisia turisteja, sanoo matkailusuunnittelija Mall Oja Tallinnan matkailutoimistosta.

Tallinnan ravintoloissa on ollut hiljainen talvikausi. Hintoja on laskettu, ja muutenkin kävijämäärän uskotaan kasvavan, kun turistisesonki pääsee vauhtiin.

Tallinnaan on rakenteilla uusia konferenssitiloja, mutta mitään turistipyydyksiä ei ole tekeillä.

Kesän matkailuteema on kulttuuri. Virossa vietetään museovuotta, ja tarjolla on suuria musiikkitapahtumia perinteisistä Laulujuhlista Madonnan konserttiin.

Katso Anne Sjöholmin raportti Tallinnasta (Seitsemän uutiset 14.4.2009)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme