Mainos
Mainos

Viro oli hukkua lumeen

Viron itsenäisyyspäivää edeltäväksi yöksi sattunut rankka lumisade oli estää juhlatapahtumat. Tiet ja kaupunkien kadut se sotki täysin.

Itsenäisyyspäivän paraati kyettiin viemään läpi Tallinnan koko puhtaanapitokaluston avulla. Sen sijaan Vapauden aukion lähikadut olivat vielä tänään lumen peitossa.

Pääkaupungin puhtaanapito työskenteli koko yön ja saikin pääväylät liikennöitävään kuntoon aamuksi, jolloin lumimyräkkä alkoi uudelleen.

Virossa on nykyisin talvirengaspakko, mutta talvirenkaistakaan ei ole kinoksiin juuttuville autoille paljonkaan hyötyä. Pääkaupungin liikenne onkin täysin tukossa.

Myös päätiet oli saatu liikennöitävään kuntoon täksi aamuksi. Sen sijaan sivuteiden puhdistusta ei vielä ole ehditty aloittaakaan. Viron tielaitos arvioi tänä aamuna, että viikonloppuun mennessä saadaan ajokelpoisiksi tiet, joilla on yleistä bussiliikennettä. Tuolloin ei myöhemmin aamulla puhjennutta uutta lumimyrskyä vielä osattu odottaa.

Tallinnan lentoasema oli eilisen suljettuna, mutta torstaiaamun toiminnassa ennen uutta sulkemispäätöstä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme