Mainos
Mainos

Viro valmistelee lakimuutosta – ilman heijastinta kulkeville humalaisille jopa 800 euron sakot

Virossa voi saada tuntuvat sakot, mikäli ei käytä heijastinta pimeällä. Nyt rikesakkoon suunnitellaan mojovaa korotusta.

Viron poliisi on tarttunut järeisiin keinoihin parantaakseen jalankulkijoiden turvallisuutta. Postimees-uutislehti kertoo, että Viron parlamentti suunnittelee heijastimen käyttöön liittyvän rikesakon tuplaamista. 

Viron tieliikennelain mukaan heijastin on pakollinen. Pimeällä, huonolla näkyvyydellä ja varsinkin talvella heijastin on oltava kiinnitettynä päällysvaatteisiin oikean käden puolelle.

Parlamentti keskustelee parhaillaan ehdotuksesta, jonka toteutuessa rikesakon määräytymisperusteet muuttuisivat. Lakimuutoksessa korotettaisiin rikesakkoja neljästä kahdeksaan euroa yksikköä kohden.

Tämä tarkoittaisi toteutuessaan sitä, että esimerkiksi humalassa heijastimetta kulkevalle saattaisi napsahtaa peräti 800 euron sakko. 

Sakkosummia on kiristetty Virossa vuosien mittaan. Viimeksi sakkoperusteita muutettiin vuonna 2011, kun Viro liittyi euroon. 

Asia on parlamentin käsittelyssä, ja astuu voimaan aikaisintaan toukokuussa. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme