Mainos
Mainos

Virokin haluaa lisäselvityksiä Itämeren kaasuputkesta

Suomen ympäristöviranomaiset vaativat jo alkuviikosta, että kaasuputkelle olisi valittava mahdollisimman vähän ympäristöä kuormittava linjaus.

Viro vaatii vielä lisäselvityksiä Itämeren alitse suunnitellun venäläis-saksalaisen Nord Stream -maakaasuputken ympäristövaikutuksista.

- Ennen kuin putken rakentamisesta ja sijainnista tehdään päätöksiä, pitää saada selvät vakuudet siitä, ettei se vaaranna Itämeren turvallisuutta, ulkoministeri Urmas Paet sanoi Viron hallituksen tiedotustilaisuudessa torstaina.

Suomen ympäristöviranomaiset vaativat alkuviikosta, että putkelle olisi valittava mahdollisimman vähän ympäristöä kuormittava linjaus.

Merentutkimuslaitoksen mielestä putki tulisi rakentaa ainakin 15 kilometriä nyt kaavailtua etelämmäksi.

Tämänhetkisen suunnitelman mukaan 1200 kilometriä pitkä putki kulkisi Venäjän ja Saksan aluevesillä sekä Suomen, Ruotsin ja Norjan talousvyöhykkeillä. Uuden linjauksen myötä se voisi siirtyä osin myös Viron talousvyöhykkeelle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme