Mainos
Mainos

Virolaiset äänestivät parlamenttivaaleissa

Vaalihuoneistot avautuivat aamulla tuulisessa ja pilvisessä säässä ja ne sulkeutuivat klo 20.00 Suomen aikaa.

Mielipidemittausten mukaan vaaleissa ei ole selkeää voittajaa, mutta ennusteiden kärjessä on entisen pääministerin Edgar Savisaaren johtama Keskustapuolue. Sille povataan noin 17 prosenttia äänistä.

Savisaar on kuitenkin kaikin tavoin kiistelty hahmo Viron politiikassa, eikä hänen uskota löytävän tarpeeksi liittolaisia muodostaakseen hallituksen.

Vahvimpana hallituksen muodostajana pidetäänkin kolmea keskustaoikeistolaista puoluetta, jotka ovat ilmoittaneet muodostavansa poliittisen liiton vaalien jälkeen. Reformipuolue, Maltilliset ja Isänmaan liitto ovat sitoutuneet viemään Viron jäseneksi EU:hun ja Natoon sekä toteuttamaan lisää talousuudistuksia.

Istuvan pääministerin Mart Siimannin Kokoomuspuolueelle ennustetaan ankeita aikoja, koska sen ei uskota saavan yli viittä prosenttia äänistä, mikä on Virossa äänikynnys.

Lähes kolmannes äänestäjistä oli vielä vaalien aattona epävarma siitä, ketä äänestää vaaleissa, joissa ehdolla on 12 puoluetta ja 1885 ehdokasta. Äänioikeutettuja on 865000.
(MTV3-STT-Reuters)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme