Mainos
Mainos

Virolaisiin poliisiautoihin pehmeä työkaveri – halinalle lohduttaa onnettomuuspaikalla

Viron poliisin poliisiautoissa on tekniikan ja muun varustuksen lisäksi kohta pehmeitä ja söpöjä apulaisia. Kaikkiin poliisiautoihin otetaan halinalleja.

Järvamaa Teataja kertoo, että Virossa tapahtuu vuodessa yli tuhat onnettomuutta, jossa on tavalla tai toisella osallisena lapsi. Poliisi voi paikalle tullessaan lohduttaa lasta antamalla hänelle kainaloon nallen.

Lehden haastattelema Paiden poliisin päällikkö Margus Toomsalu kertoo, että onnettomuuksien lisäksi lapset ovat usein silminnäkijöitä asioille, joita heidän ei pitäisi nähdä. Toomsalu nostaa esiin myös perheväkivallan.

– Liikenneonnettomuuksissa lapsi ei aina saa fyysisiä vammoja, voi olla, että hän on tapahtumien vuoksi shokissa, Toomsalu sanoo.

Opiskelijoista koostuva yhdistys on ottanut sydämenasiakseen halinallejen hankkimisen poliisille. Alkusysäyksen idealle antoi lapsiin liittyvien onnettomuuksien suuri määrä.

Tukiryhmä arvioi saavansa nalleja varten kokoon tarvittavat 7000 euroa ensi kuun lopun lastensuojelupäivään mennessä. Rahalla ostetaan jokaiseen poliisiautoon kaksi karhua, vaalea ja tumma. Poliisilaitoksille hankitaan myös varakarhuja ja summalla pidetään karhut myös puhtaina.

Karhut matkaavat tarvittaessa myös lohdutuksentarvitsijan kainalossa tämän mukana. Nyt rahaa on koossa lehden mukaan hieman yli 1000 euroa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme