Mainos
Mainos

Virolaisministeri: Presidentit allekirjoittivat armahdukset vankienvaihdossa

Viron sisäministerin mukaan tänään tapahtuneen vankienvaihdon edellytyksenä olivat Viron ja Venäjän presidenttien allekirjoittamat armahdukset.

Ministeri Hanno Pevkur kertoi asiasta Tartossa pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Venäjällä vakoilusta tuomittu virolaispoliisi Eston Kohver vaihdettiin maiden välisellä sillalla Virossa maanpetoksesta tuomittuun Aleksei Dresseniin.

Viron sisäministerin mukaan vapauttamiseen johtaneista neuvotteluista ei kerrota nyt eikä myöhemmin yksityiskohtia. Hän sanoi kuitenkin, että aloite neuvotteluiden aloittamiseen tuli Virolta eikä niihin osallistunut muita maita kuin Viro ja Venäjä.

Vuoden vankeuden jälkeen takaisin Viroon päässyt Eston Kohver sanoi tiedotustilaisuudessa iloitsevansa kotiinpaluustaan. Hän kiitti kaikkia niitä, jotka tukivat hänen perhettään vankeuden aikana.

– Haluan kiittää ihmisiä, jotka auttoivat minua palaamaan Viroon ja auttoivat minua selviytymään vankilassa, Kohver sanoi.   

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme