Mainos
Mainos

Virolaispoliitikko tyrmää Lipposen EU-presidenttiyden

Viron parlamentin Eurooppa-asioiden valiokunnan puheenjohtaja tyrmää Paavo Lipposen (sd.) ehdokkuuden EU:n presidentiksi.

Virolaispoliitikko Marko Mihkelson kirjoittaa blogissaan, että Nord Stream -kaasuputkea rakentavan yhtiön palkkalistoilla oleminen sulkee pois Lipposen ehdokkuuden.

- Kaikki tietävät, että Gazpromin enemmistöomistuksessa oleva yhtiö on käytännössä Euroopan unionin naapurin ulkopolitiikan väline, minkä takia sen palkkalistoilla olevat eivät ole sopivia niin vastuulliseen asemaan Euroopassa, sanotaan heidän aiemmissa ansioluetteloissaan mitä hyvänsä, Mihkelson kirjoittaa.

Konservatiivista Isänmaan puolesta ja Res Publica -liittoa edustava Mihkelson arvioi, että jollakin suuren maan sosialistilla on hyvät mahdollisuudet presidentiksi. Hän perustelee näkemystään sillä, että EU:n komission puheenjohtaja ja parlamentin puhemies ovat konservatiiveja ja Naton pääsihteerikin on pienestä maasta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme