Mainos
Mainos

Viron äänestys alkoi kohtuullisen vilkkaana

Virolaiset ovat alkaneet äänestää liittymisestä Euroopan unioniin. Vaalivirkailijat kertoivat, että puoleenpäivään mennessä äänensä oli antanut 35 prosenttia äänioikeutetuista. Äänestysprosentti on kuutisen prosenttiyksikköä korkeampi kuin samaan aikaan viime maaliskuun parlamenttivaaleissa.

Lisäksi torstaina päättynyt ennakkoäänestys osoittautui ennätyksellisen vilkkaaksi: äänestämässä kävi 20 prosenttia äänioikeutetuista. Presidentti Arnold Rüütel puhkui intoa äänestäessään Tallinnassa. Hän sanoi luottavansa siihen, että virolaiset sanovat EU:lle kyllä ja päätös vauhdittaa talouskasvua.

Tuoreimmat mielipidemittaukset ovat ennustaneet liittymisen kannattajille selvää voittoa: jopa yli 70 prosenttia sanoo kyselyjen mukaan kyllä EU:lle. Kansanäänestys on neuvoa-antava, eikä siinä vaadita 50 prosentin osanottoa. Äänestyspaikkojen ovet sulkeutuvat kello 20.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 14.09.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme