Mainos
Mainos

Viron asuntoskandaali laajenee

Virossa poliitikkojen asuntoskandaali laajenee. Tallinnan kaupunginjohtaja julkisti tänään listan, jonka mukaan arvoasuntoja on pilkkahinnalla yksityistänyt pääministeri Tiit Vähin lisäksi ulkoministeri Toomas Ilves ja useiden ministeriöiden korkeat virkamiehet.

Tallinnan Vanhassa kaupungissa ja muualla Tallinnan keskustassa parisensataa arvoasuntoa on yksityistetty pilkkahinnalla. Viron lain mukaan vuokralaiset saavat yksityistää valtion tai kunnan omistuksessa olevan asuntonsa niin sanotuilla yksityistämiskupongeilla. Kiistellyissä tapauksissa poliitikot ovat keplotelleet itsensä hyvään keskikaupungin asuntoon ensin vuokralaiseksi ja sitten aloittaneet yksityistämisen.

Vaikka lain kirjainta on noudatettu, tavalliset kansalaiset eivät katso hyvällä poliitikkojensa toimia - varsinkin kun moni esimerkiksi Lasnamäen betonilähiössä pääsee yksityistämään huteran asuntonsa suurin piirtein samalla hinnalla kuin poliitikot keskikaupungin arvotaloissa. Viron oppositio on jo vaatimassa vähemmistöhallituksen eroa skandaalin vuoksi.
(MTV3)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme