Mainos
Mainos

Viron EU-tuki väärään osoitteeseen

Viro saattaa jäädä ilman EU:n Phare-rahaston sille jo myöntämää 31 miljoonan kruunun tukea, koska se on käyttänyt varat väärään tarkoitukseen. Phare-rahat on aiemmin asetettu tärkeysjärjestykseen ja rahat käytetty tärkeimpiin kohteisiin. Kyseessä olevat rahat oli Pharen kansallinen komitea päättänyt käytettäväksi Kaakkois-Viron raja-asemien saattamiseksi ajan tasalle. Hallitus päätti viime kesänä kuitenkin jättää aiemmat päätökset ilman minkäänlaista huomiota ja osoitti rahat Tallinnan lentoaseman huoltopalelujen rakentamiseen.
Pharen kansallinen koordinaattori, sisäministeriön apulaiskansliapäällikkö Tiit Sepp sanoo, että Tallinnan lentoasemaa ei ole mahdollista rahoittaa Phare-rahoin. Hänen mukaansa päätös on herättänyt hämmennystä koko Itämeren alueen Phare-asiantuntijoissa. Mahdollisesti hallituksen päätös otetaan huomioon, kun Viro esittää Pharelle seuraavat raha-anomuksensa.

Phare oli hyväksynyt varat kolmen Vörussa, Valgassa ja Pölvassa sijaitsevan raja- ja tulliaseman rakentamiseksi. Uudet raja-asemat olisivat saaneet eläintarkastus- ja lääkintäpalvelutilat sekä nykyaikaisen tarkastustekniikan. Hankkeen olivat Pharen asiantuntijat hyväksyneet. Samalla oli ilmoitettu, että Phare tukee myös tullia jatkossa saman hankkeen osana.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme