Mainos
Mainos

Viron hallitus auttaa venäjänkielisiä sopeutumaan

Viron hallitus ryhtyy auttamaan maan venäjänkielistä väestöä sopeutumaan paremmin virolaiseen yhteiskuntaan, kertoi uutistoimisto Interfax tänään.

Kansallisuuksien ministeri Andra Veidemann sanoi Interfaxin mukaan, että Viron hallituksen on ryhdyttävä vuoropuheluun maan ei-virolaisten kansanryhmien kanssa. Vuoropuhelu on aloitettava lapsista, jotta he voivat määräikäisinä suorittaa kansalaisuuskokeet ja tulla Viron kansalaisiksi, totesi Veidemann.

Veidemannin mukaan Viron hallitus suunnittelee mm. entistä parempia viron kielen kursseja venäjänkielisiin kouluihin. Hän painotti, että hallituksen tavoite ei kuitenkaan ole sulauttaa venäjänkielistä väestöä viroa puhuviin. Veidemannin on määrä antaa hallitukselle suunnitelma ei-virolaisten sopeuttamisesta yhteiskuntaan ennen ensi vuoden maaliskuuta. Venäjänkieliset katsovat tulleensa syrjityiksi Virossa maan itsenäistymisen jälkeen vuonna 1991.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme