Mainos
Mainos

Viron hallitus on kaatumassa

Virossa hallitus on kaatumassa. Kaksi hallituspuoluetta vaatii pääministeri Taavi Roivasin eroa.

Kolmen puolueen muodostamassa hallituksessa on ollut Roivasin reformipuolue, sosiaalidemokraatit ja IRL. Hallitus aloitti työnsä viime vuoden keväällä.

Hallituksen kaatumisen taustalla ei ole suurta yksittäistä syytä, vaan hallituskumppanit ovat tuskastuneet toisiinsa pikkuhiljaa.

Päätöksenteko on junnannut paikallaan.

– Päättämättömyys on kestänyt liian kauan, ja olemme huomauttaneet tästä pääministerillekin jo vuosi sitten. Pitää olla enemmän kunnianhimoa, sanoi sosiaalidemokraattien puheenjohtaja Jevgeni Ossinovski Postimees-lehden videolla.

Sosiaalidemokraattinen puolue on ilmoittanut aloittaneensa hallitusneuvottelut oppositiossa olevan keskustan kanssa.

Reformipuoluetta edustava ministeri Arto Aas kirjoitti Twitterissä, että Ossinovski olisi ilmoittanut hallitusyhteistyön päättämisestä pääministerille tekstiviestillä ilman mitään perusteluita.

Keskusta valitsi viikonloppuna uuden puheenjohtajan Jüri Ratasin, jonka uskotaan olevan muille sopivampi hallituskumppani kuin aiempi johtaja Edgar Savisaar.

Ratas kiisti BNS-uutistoimistolle, että hänelle olisi jo tarjottu pääministerin paikkaa. Esimerkiksi Ossinovski sanoi Postimees-lehden mukaan, että Ratas olisi sopiva seuraavaksi pääministeriksi. Keskusta on Viron parlamentin riigikogun toiseksi suurin puolue, kun reformipuolue on suurin.

Parlamentin on määrä äänestää pääministerin luottamuksesta lähipäivinä. Aloitteen tekivät oppositiopuolueet. Roivas voi kuitenkin ilmoittaa erostaan jo ennen äänestystä.

Katso aikaisempia Viro-aiheisia uutisvideoita.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme