Mainos
Mainos

Viron hoitoalan lakonuhka väistyi, neuvotteluja jatketaan

Hoitoalan edustajan mukaan ongelma on mahdollista ratkaista ilman lakkoja.

Viron terveydenhoitoalan lakonuhka on väistynyt. Työntekijät peruivat huomiseksi suunnitellun lakon alkamisen ja kertoivat jatkavansa neuvotteluja työnantajaosapuolen kanssa.

- Olemme päättäneet, että ongelma on mahdollista ratkaista ilman lakkoa. Odotamme työnantajien päätöstä, hoitoalan edustaja Katrin Rehema kertoo.

Työnantajaa edustava Viron sairaaloiden liitto ja terveydenhoitoalan työntekijät ovat käyneet palkkaneuvotteluja tammikuun alusta lähtien. Eilen Viron oikeusasiamies antoi työnantajapuolelle torstaihin asti aikaa vastata työntekijöiden vaatimuksiin.

Hoitoalan edustaja Madis Tiik sanoi perjantaina työntekijäpuolen hyväksyneen 25 prosentin palkankorotuksen huhtikuun alusta alkaen. Työantajaa edustava Viron sairaaloiden liitto on aiemmin tarjonnut 20 prosentin korotusta tänä ja ensi vuonna.

Alun perin lääkärit vaativat huhtikuun alusta alkaen 33 prosentin ja hoitajat noin 40 prosentin palkankorotusta. Viime vuonna lääkärin vähimmäispalkka Virossa oli 4,80 euroa tunnilta, Rehema kertoo.

Viron sairausvakuutuskassa pitää mahdollisena terveydenhoitoalan työntekijöiden palkkojen nostamista 25 prosenttia tänä vuonna ja 20 prosenttia ensi vuonna. Viron sosiaaliministeri Jaak Aab sanoo, että sairausvakuutuskassan on vielä laskettava palkankorotusvaatimusten vaikutus kassan budjettiin.

(MTV3-STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme