Mainos
Mainos

Viron keväällä eronnut presidentti kihloihin

Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves on mennyt kihloihin latvialaisen naisystävänsä kanssa.

Ilves kirjoittaa Facebook-sivuillaan, että tällä viikolla tuli julkiseksi hänen ja Latvian puolustusministeriön kyberturvallisuuspolitiikan koordinaatio-osaston johtajana toimivan Ieva Kupcen kihlautuminen.

– Meidän postilaatikkomme ja kännykkämme ovat täynnä onnitteluja, mutta myös hirveästi kysymyksiä. Kiitos kaikesta. Pyydämme kuitenkin, että antaisitte meidän nyt tehdä yhden päätöksen kerralaan, Ilves kirjoittaa.

Postimees-lehden mukaan Ilves myös sanoo, että jos hänen ja Kupchen suhde etenee avioliittoon saakka ennen kuin presidentin toimikausi loppuu, tuleva vaimo ei tarvitse valtion myöntämää sihteeriä, kuukausirahaa tai virka-autoa, hän jatkaa omassa työssään Latvian kyberturvallisuuden parissa.

Presidentti Ilves erosi toisesta vaimostaan Evelynistä viime toukokuussa.

Postimees kirjoitti jo alkuviikolla, että Ilves olisi aikeissa avioitua ennen virkakautensa päättymistä.

Nyt Virossa pohditaankin, millaiselta näyttää maan itsenäisyysjuhla 24. helmikuuta? Kätteleekö Ilves vieraat yksin vai seisooko rinnalla latvialainen kyberturvallisuusekspertti?

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme