Mainos
Mainos

Viron pääministeri kannattaa palkka-armeijaa

Pääministeri tukee myös puolustusministeriön kantaa, jonka mukaan asevoimissa palvelevien palkkatasoa pitäisi nostaa tuntuvasti.

Viron pääministeri Andrus Ansip kannattaa maansa siirtymistä palkka-armeijaan. Ansip ilmoitti tänään parlamentin kyselytunnilla tukevansa puolustusministeri Jürgen Ligin asiaa koskevaa suunnitelmaa.

- Kyllä, tuen (suunnitelmaa), mutta se ei selvästikään voi toteutua ennen vuotta 2011, koska meillä on voimassa oleva puolustusvoimain strategia ja kehityssuunnitelma vuoteen 2010 asti, Ansip vastasi kansanedustajan kysymykseen.

Ansipin mukaan tarve siirtyä ammattiarmeijaan otetaan huomioon, kun puolustusvoimain seuraavaa suunnitelmaa laaditaan. Hän huomautti, että monet muut Nato-maat perustavat jo nykyisin puolustuksensa täysin palkka-armeijan varaan.

Ansip sanoi tukevansa vahvasti myös puolustusministeriön kantaa, jonka mukaan Viron asevoimissa palvelevien palkkatasoa pitäisi nostaa tuntuvasti.

(MTV3-STT-BNS)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme