Mainos
Mainos

Viron pääministeri tuomitsee virolaispoliisin vankeustuomion: "Oikeudenkäynti on farssi"

Viron pääministerin Taavi Roivasin mukaan virolaispoliisin saama vankeustuomio ja vangitseminen ovat vakava rikkomus kansainvälistä lakia kohtaan, kertoo baltialainen uutistoimisto BNS.

Uutistoimiston mukaan Roivas kommentoi virolaispoliisin saamaa tuomiota sosiaalisessa mediassa kovin sanoin. Hänen mukaansa oikeudenkäynti on farssi, jolla ei ole mitään tekemistä reilun lainkäytön kanssa.

Venäjä on antanut vakoilusta syytetylle virolaispoliisille 15 vuoden vankeustuomion.

Virolainen Eston Kohver kiisti syyllisyytensä. Suljetuin ovin pidetty oikeudenkäynti alkoi heinäkuussa.

Kohver todettiin syylliseksi vakoilun lisäksi tuliaseen hallussapidosta ja salakuljetuksesta sekä laittomasta rajanylityksestä.

Myös Viron ulkoministeri Marina Kaljurand tuomitsee tuomion ja oikeudenkäynnin. Kaljurandin mukaan Viro vaatii Venäjää vapauttamaan virolaispoliisin välittömästi.

Syyttäjä esitti poliisille alun perin 16 vuoden vankeustuomiota.

Kohver pidätettiin Viron ja Venäjän rajalla. Viron mukaan poliisi siepattiin Viron puolella rajaa, Venäjän mukaan taas Venäjän puolella. Viron mukaan Venäjän viranomaiset häiritsivät samaan aikaan radioliikennettä ja käyttivät savukranaattia harhautukseen.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme