Mainos
Mainos

Viron presidentiltä yllättävä päätös – kanslia kuukaudeksi Narvaan

Viron presidentti Kersti Kaljulaid kertoo muuttavansa ensi syksynä työpaikkansa ja presidentin kanslian kuukaudeksi Narvaan.

Presidentti Kaljulaid kertoo muuttoaikeistaan ETV+ -kanavan vuodenvaihdehaastattelussa. 

Presidentti aikoo käyttää Narvassa työpaikkanaan syksyllä valmistuvan Vapaa Lava-teatterikompleksin tiloja.

Presidentti haluaa muutolla vahvistaa virolaisen yhteisön ja yhteiskunnan läsnäoloa Narvassa, sekä muistuttaa kaupungin merkityksestä Virossa.

Kaljulaid sanoo haastattelussa, että muualla Virossa jo aikoja sitten aktivoitunut kansalaisyhteiskunnan ja asukkaiden vaikuttamisen kulttuuri on Narvassa uusi asia.

Presidentti myös muistuttaa, ettei Narva ole Viron köyhimpiä alueita, vaikka kaupungin asukkaatkin uskovat niin. Narvan ongelmien syyksi hän nostaa esimerkiksi huonon johtamisen.

Kersti Kaljulaidin päätös muuttaa rajakaupunkiin on herättänyt paljon keskustelua. Idean vastustajat ovat sitä mieltä, että se alleviivaa entisestään maan venäläisimmän kaupungin eriarvoisuutta. Puolustajat kiittelevät presidentin erikoista päätöstä jalkautua mahdollisimman paljon kansan pariin.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot