Mainos
Mainos

Viron puolueet yhä ilman presidenttiehdokasta

Viron puolueet ovat neuvotelleet tuloksetta yhteisestä presidenttiehdokkaasta.

Presidenttiehdokkaaksi on kaavailtu joko europarlamentaarikko Toomas Hendrik Ilvestä tai parlamentin varapuhemiestä Ene Ergmaa. Puolueet eivät kuitenkaan päässeet myöhäiseen iltaan venyneissä neuvotteluissa yksimielisyyteen yhteisestä ehdokkaasta, sillä keskustapuolue jättäytyi pois neuvottelusta. Sillä on 20 paikkaa 101-paikkaisessa parlamentissa.

Viron parlamentin on määrä valita Arnold Rüütelin seuraaja tämän kuun lopulla. Rüütel on sanonut harkitsevansa ehdokkuutta vain siinä tapauksessa, jos presidenttiä ei saada valittua ensimmäisellä äänestyskierroksella.

Virolainen politiikantuntija Rein Toomla uskoo, että epäonnistuminen yhteisehdokkaan valinnassa merkitsee sitä, että nykyisellä presidentillä on suuremmat mahdollisuudet tulla uudelleenvalituksi, koska toisen äänestyskierroksen järjestäminen on todennäköisempää.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme