Mainos
Mainos

Viron reformipuolueen kannatus yhä huippulukemissa

Vironkielisistä virolaisista pääministeri Andrus Ansipin puoluetta äänestäisi 50 prosenttia, muunkielisistä vain 13 prosenttia.

Pääministeri Andrus Ansipin johtaman reformipuolueen kannatus on säilynyt vahvana Virossa, osoittaa Postimees-lehden tilaama kysely.

TNS Amor -tutkimuslaitoksen mittauksen mukaan reformipuoluetta äänestäisi nyt 43 prosenttia virolaisista. Kannatus on pysynyt lähes samoissa lukemissa, joihin se ponkaisi Tallinnan huhtikuun lopun levottomuuksien jälkeen. Vironkielisistä virolaisista Ansipin puoluetta äänestäisi 50 prosenttia, muunkielisistä vain 13 prosenttia.

Seuraavaksi suurin puolue on yhä Edgar Savisaaren johtama keskusta. Sen 20 prosentin kannatus kertyy etenkin venäjänkieliseltä väestöltä, sillä vironkielisistä vastaajista keskustaa kannatti vain seitsemän prosenttia. Venäjänkielisistä taas peräti 74 prosenttia sanoi äänestävänsä keskustaa.

Muista hallituspuolueista oikeistolaisen IRL:n kannatus oli nyt 13 ja sosiaalidemokraattien 10 prosenttia. Viron vihreitä äänestäisi seitsemän ja kansanliittoa viisi prosenttia vastaajista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme