Mainos
Mainos

Viron Rüütelille halutaan oikeistolainen haastaja

Viron nykyinen presidentti Arnold Rüütel saanee oikeistolaisen haastajan ensi syksyn presidentinvaaleihin. Rüütel itse on ryvettynyt skandaalissa, jossa hänen lastenlapsensa pitivät kosteita juhlia presidentinlinnassa.

Vaikka presidentinvaalit pidetään Virossa vasta ensi syksynä, on presidenttipeli jo täydessä käynnissä. Virolaiset oikeistopuolueet haluavat yhteisen ehdokkaan haastamaan nykyisen presidentin Arnold Rüütelin.

Virossa presidentin valitsee parlamentti, jos se pystyy saamaan kahden kolmasosan enemmistön ehdokkaan tueksi. Tämän takia yhteisehdokkaan löytäminen on oikeistopuolueiden ainoa tapa saada oma presidenttiehdokas valituksi.

Jos kahden kolmasosan enemmistöä ei löydy, presidentin valitsee kuntien edustajista koostuva vaalikokous, jossa Rüütelillä on hyvät mahdollisuudet päästä jatkokaudelle. Rüütel ei ole vielä itse sanonut, haluaako hän jatkaa.

Viime viikot Virossa on kohistu presidentin lastenlapsien presidentinlinnassa pitämistä kosteista juhlista. Skandaalin takia muun muassa turvallisuuspoliisin johtaja on joutunut eroamaan. Skandaali varjostaakin Rüütelin mahdollisuuksia, mutta yleisen arvion mukaan hän yrittää kuitenkin päästä toiselle kaudelle.

(MTV3)

(Huomenta Suomen uutiset 02.02.2006)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme