Mainos
Mainos

Viron sisäministeri joutui eroamaan

Viron sisäministeri Robert Lepikson joutui tänään eroamaan, kun pääministeri Mart Siimann oli saanut tarpeekseen hänen kärkevästä kielenkäytöstään. Lepiksonin seuraajaksi tulee todennäköisesti Hoiupank-pankin johtaja Olari Taal.

Lepikson on useaan otteeseen arvostellut muita hallituksen jäseniä lehdistössä, ja tämä koitui hänen kohtalokseen. Viimeksi toissapäivänä hän hyökkäsi rajusti virkaveljeään, ulkoministeri Thomas Hendrik Ilvesiä vastaan mm. siitä syystä, että tämä oli liittynyt pieneen talonpoikaispuolueeseen. Lepikson kirjoitti Paevaleht-lehdessä mm., että riippuu hallituspuolueiden kärsivällisyydestä ja päätöskyvystä, kuinka kauan Ilves saa kuljeskella Virossa myymässä EU:ta ja keräämässä itselleen pisteitä vaalien alla.

Eilen Siimann sanoi, että hänen kärsivällisyytensä Lepiksonin kanssa alkaa olla lopussa. Tänään hän totesi, että yhteistyö Lepiksonin kanssa on mahdotonta ja sisäministeri saa siksi lähteä. Presidentti Lennart Meri hyväksyi erottamispäätöksen iltapäivällä. Siimannin kokoomuspuolueeseen kuuluva Lepikson nimitettiin sisäministeriksi Tallinnan kaupunginjohtajan paikalta viime keväänä, kun Meri vapautti hänen edeltäjänsä Riivo Sinijärven virasta. Sinijärven virheenä taas oli, ettei hän erottanut kansliapäällikköään, joka oli käyttänyt virka-autoaan oman perheensä kuljetuksiin.
(STT-BNS-Eta)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme