Mainos
Mainos

Viron tiedeakatemia torjuu jyrkästi kaasuputken

Viron tiedeakatemian mukaan Nato-maana Viro ei voi hyväksyä Venäjän asevoimien ja Gazpromin aseellisten osastojen läsnäolon talousvyöhykkeillään tai aluevesillään.

Viron tiedeakatemia torjuu jyrkästi Venäjän ja Saksan välille suunnitellun kaasuputken kulkemisen Viron aluevesien kautta, kertoo Postimees-lehti.

Akatemian mukaan putkea vartioivien Venäjän laivaston ja kaasuyhtiö Gazpromin asejoukkojen toimintaa Natoon kuuluvan Viron aluevesillä ei pidä suvaita, vaikka puolueettomat Suomi ja Ruotsi tekisivät niin.

- Puolueettomat maat kuten Suomi ja Ruotsi voivat sallia Venäjän asevoimien ja Gazpromin aseellisten osastojen läsnäolon talousvyöhykkeillään tai aluevesillään, mutta Nato-jäsenet Viro ja Puola eivät voi sallia sitä, tiedeakatemian raportissa sanotaan.

Putkea suunnitteleva Nordstream-yhtiö pyysi huhtikuussa Viroa tutkimaan, voisiko putki kulkea Viron talousvyöhykkeen kautta. Toinen linjaus on lähempänä Suomen rannikkoa.

(MTV3-STT-BNS-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme