Mainos
Mainos

Viron ulkoministeri Venäjästä: Suomenkin syytä katsella olkapäidensä yli

Viron ulkoministeri Urmas Paet on kommentoinut Venäjän viimeaikaisia toimia MTV Uutisille.

Paet totesi haastattelussa Tallinnassa, että Venäjän aseellinen tunkeutuminen Ukrainan alueelle on erittäin valitettavaa. Hän pitää kummallisena seikkana, että joku valtio voi vielä 2000-luvulla näin tehdä.

Paetin mukaan koko kriisin käännekohtia ovat, että Venäjä ja Venäjän johto ovat tällä hetkellä erittäin arvaamattomia ja heidän kanssaan neuvotteluyhteys on poikki kokonaan.

Toinen asia, mitä Paet nosti esiin on se, että Venäjä ei välitä lyhyellä tähtäimellä länsimaiden sanktioista tuon taivaallista. Hän tosin lisäsi, että taloudelliset sanktiot kolahtavat jossakin vaiheessa Venäjän omaankin nilkkaan.

Viron ja Baltian suhteessa Paet oli sitä mieltä, että Nato on tärkein turvatakuu. Ilman Natoa tässä tilanteessa Baltian maat laulaisivat ehkä hieman toisenlaista laulua.

Paet sanoi myös, että kaikista turvatakuista huolimatta tai esimerikisi siitä asemasta mikä esimerkiksi Suomella on kannattaa silti Venäjän kyseessä ollessa katsella molempien olkapäidensä yli kun puhutaan turvallisuusasioista. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot