Mainos
Mainos

Viron valtakunnansyyttäjä toivoo uutta Estonia-tutkintaa

Viron johtava valtakunnansyyttäjä Margus Kurm toivoo, että Estonia-autolautan hylky tutkittaisiin vielä perinpohjaisesti.

Kurmin mukaan hylyn kunnollinen tutkinta on ainoa tapa lopettaa edelleen vellovat spekulaatiot laivaonnettomuuden syistä ja varmistaa, että rikosta ei ole tapahtunut.

Kurm ihmettelee tämän päivän Postimees-lehdessä, miksi ensimmäiset sukeltajat menivät hylylle vasta kaksi kuukautta onnettomuuden jälkeen. Tuolloin hylkyä kuvattiin vain osittain.

Kurm muistuttaa, että esimerkiksi Copterline-helikopterionnettomuuden jälkeen sukeltajat etsivät uhreja jo seuraavana päivänä. Sukeltajat tutkivat ripeästi myös Vaindloo-saaren tuntumassa uponneen rahtialuksen, jonka hylky on yhtä syvällä kuin Estonia.

Viron hallituksen Estonia-tutkintakomissiota johtanut Kurm pitää mahdollisena, että aluksen uppoamisen syy oli aukko laivan kyljessä.

Tänään tuli kuluneeksi 15 vuotta Estonia-autolautan uppoamisesta. Surmansa sai 852 ihmistä, joista suurin osa oli virolaisia ja ruotsalaisia. Laiva oli matkalla Tallinnasta Tukholmaan.

Katso Juha Muurisen juttu (Seitsemän uutiset 28.9.2009)

(MTV3 - STT)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme