Mainos
Mainos

Viron viinavalta vaihtunut

Virolaiset ovat alkaneet ostaa entistä enemmän laillista viinaa. Samalla on markkinajohtajan asemaan noussut Onistarin viinatehdas.

Aiemmin selvä markkinajohtaja oli hispankin hallussa oleva Liviko, jonka ostamisesta suomalaiset kävivät pitkään neuvotteluja. Neuvottelut kuitenkin kaatuivat viime keväänä, kun selvisi yhtiön todellinen tila. Onistar nousi markkinajohtajaksi syyskuussa, jolloin sen myynti ylitti 30 prosenttia kokonaismarkkinoista.

lokakuussa Onistar kasvatti myyntiään vielä prosenttiyksiköllä. Livikon myynti oli 24 prosenttia ja Altian omistaman Ofelian 18 prosenttia. Viron alkoholin myynti ei ole tilastojen mukaan suorassa suhteessa laivamatkailuun ja suomalaisturisteihin. Lokakuussa nimittäin viinan myynti nousi 18,4 prosenttia syyskuusta.

Vahvojen viinaksien osalta kärkipaikkaa pitää hallussaan Liviko, joka toi syyskuussa markkinoille suomalaistenkin vuosia tunteman tuotteen Lauviinan eli Pöytäviinan. Altialla eli entisellä Alkolla on Virossa kolme viinatehdasta: Ofelia, Linda Nektar ja Havistra Eesti.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme