Mainos
Mainos

Virossa enemmistö EU-vastustajia

Virossa on tällä hetkellä enemmistö EU:n vastustajia. Postimees-lehden teettämän kyselyn mukaan vastustajien lukumäärä on kuukauden kuluessa kasvanut viisi prosenttia.

Euroopan Unioniin liittymistä vastustaa tällä hetkellä 51 prosenttia virolaisista, kun kuukausi sitten vastaava määrä oli 46 prosenttia.
Samanaikaisesti on EU:n kannattajien määrä pudonnut vieläkin enemmän: 45 prosentista 37 prosenttiin. Tutkimuslaitos Emorista arvioidaan, että kannatuksen romahdukseen on ollut syynä EU:n karjatautitilanne. Viime keväänä koettiin kannatuskäyrissä samanlainen romahdus Itävallan poliittisten tapahtumien vuoksi.

Kyselytutkimuksesta selvisi myös, että ihmiset tietävät Virossa EU:sta varsin vähän. Presidentti Lennart Meri arvelee, että eurovastaisten joukon suureneminen johtuu siitä, että virolaisilla ei ole tietoa EU:n myönteisistä puolista ja merkityksestä Virolle.

-Yksi tie vie Venäjälle ja toinen Eurooppaan. Kolmas eli valinta olla yksin ja ryntäillä kahden maailman välillä ei ole Viron kokoisen maan ollessa kyseessä yksinkertaisesti mahdollista, sanoo Andres Tarand, yksi Viron tunnetuimmista poliitikoista Postimees-lehdessä.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme