Mainos
Mainos

Virossa kiistaa tax-freen jatkumisesta

Virossa kiistellään tax-free kaupan tulevaisuudesta Viron ja Suomen välisessä liikenteessä. Viron liikenneministeriö yhdessä laivayhtiöiden kanssa haluaa tax-freen jatkuvan senkin jälkeen kun Viro on EU:n jäsen. Viron ulkoministeriö kuitenkin vastustaa hanketta.

tax-free-tuotteita


Laivaliikenne Viron ja Suomen välillä on paisunut vuosi vuodelta. Tänä vuonna Helsingin ja Tallinnan välisiä merimatkoja kertyy arviolta kuusi miljoonaa eli kolme miljoonaa suomalaista käy vuosittain Virossa. Verottoman myynnin eli tax-free-kaupan ansiosta lippujen hinnat ovat halvimmillaan maksaneet muutaman kympin.

Viron laivayhtiöt pelkäävätkin, että kun Viro liittyy Euroopan unioniin verovapaus on samalla mennyttä ja matkustajamäärät romahtavat. Yhtiön mukaan suomalaiset siirtyvät tuhlaamaan rahojaan Helsinki-Tukholma välille, kun tax-free Suomen ja Ruotsin välillä jatkuu Ahvenanmaan erityiskohtelun ansiosta.

Viron liikenneministerin Toivo Jyrgensonin mukaan Viron onkin EU-neuvotteluissa saatava poikkeuslupa tax-freen jatkamiselle jäsenyyden toteututtua.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme