Mainos

Viru-hotellissa pitkään kestänyt palkkariita – työntekijät pyysivät tukea hotellivierailta

Tallinnan keskustassa sijaitsevan, suomalaisomisteisen Viru-hotellin työntekijät ovat odottaneet jo pitkään uutta työehtosopimusta. Palkoista ei olla päästy sopuun puoleentoista vuoteen.

Postimees-lehti kertoo, että Viru-hotellin omistaja AS Sokotel on kääntynyt nyt Viron valtakunnansovittelijan puoleen asian ratkaisemiksi. Sokotelin toimitusjohtaja Anu Soosaar sanoo lehden mukaan, että työnantaja haluaa sopimuksen ja että on tehnyt kaiken voitavan sen saavuttamiseksi.

– Emme ole historian ensimmäinen työnantaja, joka on kääntynyt valtakunnansovittelijan puoleen, Soosaar sanoo lehdessä.

– Mutta varmasti kyse on siinä mielessä harvinaisesta tilanteesta, että työnantaja etsii aktiivisesti ratkaisua sopimuksen solmimiseksi. Olemme kiinnostuneita saamaan sitovan työehtosopimuksen työntekijöiden edustajien kanssa

Työntekijöiden julkistaman lehdistötiedotteen mukaan Sokotel kieltäytyy kohtelemasta työntekijöitä tasapuolisesti.

– SOK-konsernin tytäryhtiö AS Sokotel on neuvottelujen aikana osoittanut haluttomuuttaan sopimuksen solmimiseen, työntekijöiden edustajat ilmoittivat.

– Raskaiden ja monimutkaisten neuvottelujen aikana päästiin sopimuksen viimeiseen kohtaan asti mutta neuvottelut katkesivat eilen sen takia, että työnantaja ei halunnut taata kaikille työntekijöille palkankorotusta tasapuolisesti.

Viru-hotellin työntekijät hakivat tukea hotellivierailta

Viru-hotellin työntekijät esittivät alkukuusta vetoomuksen hotellivieraille jakamalla näille lentolehtisiä, jossa kertoivat kyllästymisestään työnantajan toimintaan.

"Olemme ylpeitä, että saamme työskennellä kansainvälisessä yrityksessä. Hotelli Viru on yksi Viron arvostetuimmista hotelleista. Omistaudumme työllemme ja haluamme tarjota teille parasta mahdollista palvelua", hotellivieraille jaetussa lentolehtisessä vakuutetaan. Tämän jälkeen kerrotaan ongelmista:

"Olemme perustaneet hotelliin työntekijöiden ammattiyhdistyksen ja luotimme siihen, että työnantaja ryhtyy kuuntelemaan huoliamme. Työnantaja reagoi tähän siten, että lähetti neuvotteluihin juristin, joka on tunnettu neuvottelujen pitkittämisestä. Tämä osoittaa, että työnantaja ei ole kiinnostunut työntekijöiden työehdoista ja haluaa muuttaa neuvottelut työntekijöiden kannalta vaikeiksi ja pitkiksi."

Tämän jälkeen työntekijät kertovat vaatimuksinaan, että työnantaja ei saa muuttaa työsopimuksia jälkikäteen, ylitöistä pitäisi saada ylityöpalkka, loma-ajalta pitäisi saada palkkaa, työntekijöille olisi taattava tarpeelliset työvälineet ja että työnantaja lopettaisi perusteettomien varoituksien antamisen niille työntekijöille, jotka ovat ammattiliitossa aktiivisia.

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot