Mainos
Mainos

Voi joutui pannaan Tukholman kouluissa

Voin syönti loppuu Tukholman kouluissa.

Leiville sipaistaan jatkossa pelkästään kevytmargariinia. Päätös on tehty Ruotsin elintarvikeviraston suosituksesta.

Suositusten mukaisesti kouluruuan valmistuksessa aletaan käyttää juoksevaa margariinia tai öljyä. Aterioille valitaan monityydyttämätöntä rasvaa sisältävää kalaa. Myös maitotuotteissa ja leikkeleissä suositaan kevyttuotteita.

Elintarvikevirasto perustelee suosituksia muun muassa suomalaistutkimuksella, jossa seurattiin lasten ruokatottumuksia ja heidän kolesteroliarvojensa kehitystä 8 kuukauden iästä 20-vuotiaiksi asti. Tyydyttämättömiä rasvoja syöneillä lapsilla kolesteroliarvot olivat kohdallaan.

(MTV3 - STT - TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme