Mainos
Mainos

Voi olla tuntuvia vaikutuksia koko EU:lle – Hollanti äänestää EU:n ja Ukrainan sopimuksesta

Hollannissa järjestetään tänään neuvoa-antava kansanäänestys EU:n ja Ukrainan välisen yhteistyösopimuksen hyväksymisestä. Käytännössä hankkeen tärkein tavoite on vastustaa EU:ta ja Hollannin hallitusta.

Monet äänestäjät ovat epävarmoja kansanäänestyksen tarkoituksesta, mutta mielipidekyselyiden mukaan Ukraina-sopimuksen vastustajat saattavat voittaa. Tulos olisi kiusallinen Hollannille, joka on EU:n nykyinen puheenjohtajamaa. Venäjälle ja presidentti Vladimir Putinille yhtenäisen eurooppalaisen rintaman rakoilu taas olisi suuri voitto.

Asiantuntijoiden mukaan kansanäänestyksellä voi olla tuntuvia vaikutuksia koko EU:lle, jossa valmistaudutaan Britannian kesäkuun kansanäänestykseen EU-jäsenyydestä.

Hollantilaisen tutkijan Tony van der Togtin mukaan on olemassa vaara, että eri puolilla Eurooppaa ryhdytään järjestämään lisää kansanäänestyksiä.

-Jos tämän annetaan tapahtua missä tahansa EU:ssa, ei päätöksiä kyetä enää tekemään, van der Togt ennustaa.

Äänestyshuoneistot sulkeutuvat Hollannissa klo 22 Suomen aikaa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme