Mainos
Mainos

Voimakas maanjäristys iski Papua-Uuteen-Guineaan

Voimakas maanjäristys iski Papua-Uuden-Guinean pääsaarelle varhain maanantaiaamuna. Järistys oli voimakkuudeltaan 7,5, sanoi Yhdysvaltain geologian tutkimuskeskus. Kuolonuhreista ei ole toistaiseksi tietoa. Järistyksen takia ei ole annettu tsunamivaroitusta.

Järistys tapahtui pääsaaren sisäosissa noin 560 kilometrin päässä maan pääkaupungista Port Moresbystä ja noin 35 kilometrin syvyydessä. Seutu on hyvin syrjäistä.

Järistys katkaisi kaikki puhelin- ja tietoliikenneyhteydet tapahtuma-alueelle. Papua-Uuden-Guinean suuronnettomuuskeskuksen edustaja sanoi uutistoimisto Reutersille, että järistyksen tuhoja päästään arvioimaan vasta, kun tietoliikenneyhteydet on palautettu toimintaan.

Alueella on paljon öljy- ja kaasutuotantoa. Muun muassa Exxon Mobil sanoi keskeyttäneensä lähellä järistyspaikkaa sijaitsevat kaasurikastamonsa toiminnan. Yhtiön mukaan sen työntekijät olivat turvassa. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme