Mainos
Mainos

Voimakas maanjäristys Kreikassa

Voimakas maanjäristys vavisutti tänään Ateenan keskustaa ja Lounais-Kreikkaa. Järistyksen ei tiedetä vaatineen uhreja. Rakennukset tärisivät ja ihmiset pakenivat taloistaan, mutta aineellisista vahingoista ei ole ilmoitettu. Järistyksen voimakkuus oli Kreikan seismologian laitoksen mukaan 5,5 richteriä, mutta Ranskan seismologian laitos kirjasi voimakkuudeksi jopa 6,3 richteriä.

Jo 5,5 richterin järistys saattaa aiheuttaa huomattavaa vahinkoa asutuilla alueilla. Järistyksen keskipiste oli merenpohjassa 250 kilometriä Ateenasta etelälounaaseen noin 100 kilometriä rannikolta.

Eräiden tietojen mukaan järistys tuntui Kreikan eteläisimmässä saaressa Kreetassa asti. Kalamatassa, Patrasissa ja Pirgosissa ihmiset juoksivat kaduille. Ateenassa heiluivat tuolit ja kaihtimet.

Kreikassa sattuu suhteellisen usein maanjäristyksiä. Luoteis-Kreikassa sattui 19. syyskuuta 5,3 richterin järistys, joka ei kuitenkaan vaatinut uhreja tai aiheuttanut merkittävää vahinkoa.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme