Mainos
Mainos

Voimalayhtiöt väärentäneet päästömääriään Kiinassa

Kiinan suurimmat sähköntuottajat ovat väärentäneet rikkidioksidipäästöjensä määriä saadakseen ne näyttämään kauniimmilta ja osoittaakseen, että ovat pystyneet tuottamaan sähköä tehokkaammalla ja vähemmän saastuttavalla tavalla.

Maan kansallisen reformikomission mukaan kahdeksan suurta voimalaa on ylittänyt päästörajansa. Kuusi niistä on peukaloinut päästöraporttejaan saavuttaakseen asetetut päästörajat.

Kivihiilivoimalat sijaitsevat eri puolilla Kiinaa kaikkiaan seitsemässä maakunnassa. Viranomaisten mukaan voimaloita rangaistaan sakoilla, mutta niiden määrästä ei ole tarkkaa tietoa.

Xinhua uutistoimiston mukaan väärennöksistä langetettava sakko on noin 6 000 euroa ja päästörajojen rikkomisesta koituva sakko runsaat 12 000 euroa.

Ympäristösuojelijoiden mukaan väärennökset ovat merkki siitä, ettei maailman suurin energiankuluttaja ja saastuttaja pysty saavuttamaan sen hallituksen asettamia tavoitteita päästömäärien vähentämisessä eikä luotettavien raporttien välittäjänä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme