Mainos
Mainos

Voimistelijatyttöjä hyväksikäyttänyttä lääkäriä odottaa kymmenien vuosien vankeustuomio – demokraattisenaattori vaatii kongressin kuulemista

Yhdysvalloissa Michiganin osavaltion demokraattisenaattori Gary Peters vaatii kongressin kuulemista voimistelumaailmaa ravistelleen hyväksikäyttötapauksen takia.

Hän kertoo haluavansa tutkia, miksi niin monta lasten ja nuorten urheilijoiden seksuaalista hyväksikäyttöä on tapahtunut ja miksi viranomaiset, joiden piti suojella lapsia, ovat olleet piittaamattomia.

Michigan yliopiston ja Yhdysvaltain voimistelumaajoukkueen entinen lääkäri Larry Nassar sai tällä viikolla tuomion laajassa hyväksikäyttöjutussa.

Yli 150 todistajan mukaan Nassar käytti heitä seksuaalisesti hyväkseen, kun he olivat tyttöjä tai nuoria naisia. Hän muun muassa kosketteli tyttöjen sukuelimiä ja vartaloita sekä työnsi sormiaan uhrien sisään.

Nassar istuu jo ennestään 60-vuoden tuomiota lapsipornorikoksista. Nassaria odottaa 40–175 vuoden vankeustuomio.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme