Mainos
Mainos

"Voisitteko pyydystää näitä erittäin myrkyllisiä hämähäkkejä, kiitos"

Australiassa villieläinasiantuntijat ovat esittäneet yleisölle erikoisen toiveen. Tutkijat nimittäin toivovat, että ihmiset auttaisivat heitä pyydystämällä erittäin myrkyllisiä suppiloverkkohämähäkkejä (funnel web spider).

Kiinniotettuja hämähäkkejä on tarkoitus käyttää keräämällä niiden myrkkyä vastalääkettä varten.

– Yleensä neuvomme ihmisiä jättämään vaaralliset eläimet rauhaan, jolloin ne tekevät samoin, Australian matelijapuiston hämähäkeistä vastaava Julie Mendoza kertoo Sky Newsin haastattelussa.

– Mutta on todella tärkeää, että me käännymme yhteisön puoleen saadaksemme näitä hämähäkkejä. Se on meille paras tapa saada näitä eläimiä.

Vastamyrkkyyn tarvitaan jopa 70 keräyskertaa

Myrkkyä "lypsetään" hämähäkeistä hieromalla niiden hampaita ja sen jälkeen keräämällä pienet myrkkypisarat talteen.

Tämän jälkeen myrkky lähetetään laboratorioon, jossa se muutetaan vastamyrkyksi. Yhtä vastamyrkkyannosta varten tarvitaan jopa 70 keräyskertaa yhdeltä hämähäkiltä. Uroshämähäkit ovat kuusi kertaa myrkyllisempiä kuin naaraat ja siksi myös halutumpia.

Suppiloverkkohämähäkki on yksi vaarallisimmista hämähäkkilajeista. Vuosittain kymmenet australialaiset joutuvat hämähäkin puremaksi.

Hämähäkin myrkky voi aiheuttaa kuoleman muutamassa tunnissa. Puremat ovat erityisen vaarallisia lapsille.

1980-luvulla kehitetyn vastalääkkeen ansiosta hämähäkin puremat eivät kuitenkaan ole enää aiheuttaneet kuolemia.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme